Inschrijven

Super Secret Mission X is een eenmalig evenement genspireerd op de klassieke jaren 70 spionnenfilms: je kunt telefoneren met je schoen, je vijand doden met een gericht schot van je ballpoint en de blits maken met je persoonlijke cocktail. Game-elementen staan hierbij iets meer centraal dan diepe emotionele roleplay, hoewel er genoeg geheimen, relaties en andere vuiligheid te ontrafelen is voor de echte speurneus.

Het is ook nadrukkelijk niet de bedoeling om een "Bond, James Bond" lolplay-evenement neer te zetten. Voor strategische roleplay, puzzels en snelle, spannende scnes ben je bij SSMX wl aan het goede adres.

Personages

Wil je graag meespelen? Een personage maken gaat als volgt:

1) Schrijf je in voor het evenement in ons inschrijfsysteem. SSMX is vanwege het kleinschalige karakter alleen voor genodigden toegankelijk. Mocht je echter vermoeden dat je door de mazen van het selectienet bent gevallen (echt, wij zijn ook maar mensen) en toch graag mee willen doen, dan kun je ons altijd een mailtje met motivatie sturen op: ssmx@evolution-events.nl

2) Op basis van de lijst met specialisaties die je hieronder vindt en de twee beschikbare nationaliteiten, stel je drie korte concepten samen die je leuk lijken om te spelen. Omdat we gelijke teams willen maken, zouden we iedereen willen vragen voor beide contintenten een personage te ontwerpen (dus zowel een Pan-Amerikaanse spion als een Euraziatische). Uiteindelijk worden alle specialisaties maar n keer vergeven, mr er zijn meer rollen dan spelers, dus als het goed is, balanceert zich dat vanzelf uit. Stuur je concepten vr 7 april naar ons toe.

3) Uiterlijk eind april krijg je van ons je definitieve keuze n het regelsysteem met daarin de speltechnische kant van je specialisatie (ja, je skillz, powerplayer :)) Tevens ontvang je een link waar je je kunt registreren bij je lokale inlichtingendienst met je complete personage. Vanaf dat moment kan jouw Super Secret Mission X beginnen! (want wat er vr 1 juli allemaal kan gebeuren, dat houden we nog even geheim!)

NB: NPCs hoeven zich uiteraard alleen maar in te schrijven. We streven er naar voor iedereen een vaste rol te schrijven die je het gehele weekend speelt. Heb je zelf een voorkeur, laat het ons vooral weten!

Specialisaties

Hieronder vind je de verschillende jobs waaruit je kan kiezen. Een aantal van deze banen zijn exclusief voor een betreffende natie (EUR/PAM). Elke baan heeft bepaalde voordelen, nadelen of attributen. Deze zullen we je bekend maken zodra je hoort welke baan je gekregen hebt.

Geheimtaalexpert

Vreemde talen hebben geen geheim voor jou. Door intensieve training en inzicht ben je in staat om codes te kraken en geheime boodschappen te ontrafelen. Ook kun je boodschappen juist versleutelen voor je ze verstuurd. En een bijbehorende sleutel ontwerpen zodat je ontvanger je boodschap ook echt kan lezen. Voor beide geldt: hoe ingewikkelder de code, hoe meer tijd je moet steken in het kraken ervan.

Hacker

Je kunt denken in nulletjes en eentjes en praten in machinetaal. Je kunt bij computers inbreken, data opvragen en eventueel veranderen. Ook andere apparaten die werken met chips hebben geen geheim voor jou (zoals telefooncellen, waarom zou je daarvoor betalen als je hem even makkelijk kan kraken?) Om een computer of apparaat je hacken moet je enige tijd geconcentreerd achter het apparaat kunnen werken.

Charmeur

Wanneer jij voorbij loopt staat de tijd even stil. Je hebt de juiste blik, de juiste woorden, de juiste uitstraling. Mensen willen bij je zijn, of zouden jou willen zijn. Je gebruikt je 'people skills' om mensen te laten doen wat je wil. Je bent de man die de secretaresse van je tegenstander jou geheime documenten kan laten brengen. Of de aantrekkelijke dame die een bewaker overtuigt een deur voor je te openen. Daarbij hoef je je uiteraard niet pers te beperken tot het andere geslacht.

Intelligence officer

Welke kinderziektes heeft de president van Eurazië allemaal gehad? Hoeveel surfers gaan er per jaar naar de stranden van Vrij Oceanië? Wanneer hebben de bewakers van de bank hun koffiepauze? Jij bent de man of vrouw met de informatie. En als je het niet weet, dan kan je er aan komen. Je staat in nauw contact met je collega's rond de wereld die je van nuttige informatie kunnen voorzien.

Saboteur

Ah, machines zijn machtige dingen. Je hebt door technische training behoorlijk snel door hoe dingen werken. Deze kennis gebruik jij om machines onklaar te maken op een subtiele manier. Iedereen kan natuurlijk een sloophamer tegen een machine aangooien, maar jij weet net dat ne schroefje weg te halen waardoor alles in de soep loopt. Je weet precies welk radartje je moet blokkeren of welk draadje je door moet knippen waardoor het voor een reparateur extreem lastig of soms onmogelijk is om de boel te repareren.

Vervalser

Je bent in staat om documenten te vervalsen alsof ze niet van echt te onderscheiden zijn. Ook kun je handschriften imiteren en handtekeningen namaken. Zo kun je bijvoorbeeld de vijand misinformatie door geven. Of extra Eurazische voedselbonnen maken. Hoe meer tijd je hier in het vervalsen steekt, hoe beter het resultaat.

Inbreker

Wat zou er achter die deur zitten? Wat zit er in deze kist? Voor jou is dit niet lang een geheim. Jij weet op subtiele manieren sloten te openen zonder enig spoor achter te laten. Je moet echter wel de juiste voorbereidingen treffen en het juiste gereedschap bij hebben.

Explosieven expert

Je hebt kennis van explosieve substanties en weet deze op de juiste manier toe te passen. Van het neerhalen van grote gebouwen tot het open blazen van sloten. Je kunt explosies gecontroleerd en beheerst laten verlopen. Ook weet je je kennis te gebruiken om geplaatste bommen onschadelijk te maken, zo lang je er genoeg tijd voor hebt. Daarnaast heb je enige kennis van het vervaardigen van explosieven met huis-, tuin- en keukenspullen.

Engineer

Als kind sloopte jij ieder apparaat in huis om ze weer in elkaar te zetten voor je moeder een rolberoerte kreeg. Je doorziet hoe apparaten werken en je kan machines bouwen, maar je kan ook zien hoe prototypes werken en de resultaten op blueprints opschrijven. In het veld gebruik je je kennis ook om afluisterapparatuur onschadelijk te maken.

Intimidatie Expert (PAM)

Good cop, bad cop. Waarheidserums. Waterboarding. Hypnose. Jij weet hoe je informatie uit personen kan krijgen. Je weet de juiste knoppen in te drukken bij mensen zodat ze je alles vertellen wat je wilt weten. Ook heb je je methodes om er voor te zorgen dat de ondervraagde niet doorvertelt wat hem overkomen is.

Regelaar (PAM)

In de Pan-Amerikaanse Heilstaat kun je alles kopen wat je wilt. Zo lang je maar de juiste prijs betaalt. Jij bent een expert in het vinden van koopjes. Van hamburgers, tot dikke auto's en handpistolen. Jij hebt je mannetjes en met een paar telefoontjes kan jij ervoor zorgen dat wat je nodig hebt netjes voor je deur wordt afgeleverd in een doosje met een strikje er om (of in ieder geval in de buurt wordt gedropt). Maar je weet ook dingen te verkopen aan iedereen voor de juist prijs.

Jock (PAM)

Op de middelbare school was jij de sportheld. Tijdens je studie had je de belangrijkste plaats in het Pan-Amerikaanse Footballteam van je school. Daarnaast hield je je ook bezig met worstelen en honkbal. In ieder geval werd er door je hele leven al een beroep gedaan op je brute kracht. Zo ook nu in je spionnenloopbaan. Je weet met de juiste grepen mensen te overmeesteren, of je weet op onsubtiele wijze deuren te openen.